Loading...

Hundburar

Hundburar har för många en negativ klang, vilket är helt fel, för i de fall där de används på rätt sätt så är detta för hundens skull, för att skapa trygghet och säkerhet genom att hunden får sitt eget utrymme där de kan känna sig säkra med vart de befinner sig och hur de ska bete sig vid de tillfällen då de placeras här i. Ta till exempel vid bilfärder och resor i olika slags fordon, har hunden då sin bur med sin kudde, filt och leksak i känner de sig hemma och trygga med vart de är för någonstans och kan lätt komma till ro om man ska åka längre sträckor eller om de måste vänta i bilen när man har ärenden eller annat

Hundburar finns i många olika modeller och designer

Ni måste först och främst utgå från hur stor er hund är, vilka behov den har i det utrymme som den befinner sig i och framförallt se till att det blir en positiv upplevelse att vistas i buren både under längre och kortare perioder.

För mindre hundar så finns det smidiga små burar som huvudsakligen är tillverkade i ett tygmaterial med nät för att han eller hon ska kunna se ut och uppfatta vad som händer, dessa är även lätta att flytta runt mellan kanske bilen, hemmet och om någon ska vara hundvakt någon gång.

För större hundar är det bättre med en mer stabil bur med ett galler i stål eller någon metall för att de inte ska gå sönder om hunden biter eller leker i buren.

Ta hjälp av er lokala veterinär eller djurbutiksbiträde

Kolla gärna med er lokala veterinär eller djurbutiksbiträde för att se vad de har för rekommendation av bur till just er hund för att sedan införskaffa den hundbur som kommer att bli en trygghet för din bästa vän i många år framöver.