Loading...

Hundkläder

Att ha hundkläder på sin hund är ett väldigt omdebatterat ämne. Och de flesta som är motståndare till att man ska klä sin hund har oftast ingen kunskap om varför man gör det. Det är inte för att man vill klä ut sin hund och göra den till en attiralj, det är för att hunden behöver det för att skydda sig mot regn, vind och kyla som gör att hunden fryser och kan skada sina tassar eller sin hud och päls.

Funktionella hundkläder för hundens skull

Att man sedan kan designa dem snyggt och göra så att de passar ens egen stil är inget som påverkar hunden bara man har de funktioner som exempelvis regnskydd, värmande eller skydd mot asfalt och tösalt på vägarna som krävs för att kläderna ska fylla sin funktion. Man vinner mycket på att handla sina hundkläder eftersom att man då kan välja och vraka bland mängder av hundkläder som kommer att passa just dig och din hund perfekt.

Att tänka på när man handlar kläder för hunden

Självklart är det viktigaste att man ser till så att kläderna till hunden fyller de ändamål som de är avsedda för. Har man en liten hund som fryser väldigt lätt är det viktigt att man klär på dem det som behövs för att han eller hon inte ska frysa när ni går ut på vintern eller när det är kallt och snöigt. Eller om man har en hund som har väldigt tunn päls och behöver ett extra lager med värmande kläder i det kalla klimat som vi har på vinterhalvåret här i Sverige.

Eftersom att många hundraser inte kommer från norden så har de heller inte den pälsen som krävs för att hålla värmen när det är som kallast här. Sedan kan man självklart välja färg, mönster och design som man själv tycker är fint. Det är något som inte påverkar hunden överhuvudtaget.