Loading...

Hundkoppel

När man är ute och går med sin hund är det väldigt viktigt att man håller den kopplad. Det är på grund av många olika anledningar och det är viktigt att du inte struntar i dessa oavsett hur bra du känner din hund. Ett hundkoppel gör att de som befinner sig i närheten av dig och din hund kan känna sig säkra och trygga med att djuret inte kommer att springa på dem eller komma nära dem om de inte önskar. Eftersom att vissa är rädda eller väldigt allergiska mot hundar är det något man måste ha respekt för och därför alltid koppla sin hund när man vistas på offentliga platser.

Hundhalsband och hundkoppel på nätet

Det är olika beroende på vilken ras din hund är och vilken storlek den har. Eftersom att det är väldigt individuellt hur hunden agerar runt människor och hur mycket pli du har på den ska du också anpassa halsbandet och kopplet till hunden efter detta. Har du en hund som lyder dig blint och alltid går vid din sida så är behovet av ett koppel lika nödvändigt som för andra med du behöver kanske inte ha en stor sele eller ett väldigt starkt koppel för att hålla den vid din sida när det behövs.

Något som man ska tänka på när man köper halsband och koppel till sin hund är att man aldrig ska dra hårt i kopplet om hunden enbart har ett hundhalsband. Det är något som kan skada hundens nacke och rygg. Och är det så att man vid vissa tillfällen behöver hålla i hunden hårt och hålla tillbaka den från andra hundar eller människor så kan det vara bättre om man har den i en hundsele för att inte skada nacken.