Loading...

Hundsängar

Precis som ni behöver ert eget utrymme att sträcka ut och slappna av så gör även ert husdjur det. Även när ni är ute under dagen, är er hund ensam och skulle utan tvekan föredra bekvämligheten och värmen i sin egen hundsäng för en tupplur. Er hunds komfort och hälsa bör vara det viktigaste på er lista när ni blir hundägare.

Kontrollera er hunds sovvanor som precis som människor, sover de inte alla på samma sätt, och kommer att behöva olika typer av sängar. Hundbäddens eller hundsängens storlek är oerhört viktigt att få rätt. För att ni ska göra det, måste ni mäta er hunds storlek eller så kan ni be er veterinär att göra det. Ni måste tänka på både hundens längd och bredd. Det är också en bra idé att överväga formen på hundbädden som ni vill köpa. För att bestämma formen på hundsängen ni behöver, är det bäst att se hur er hund sover, kryper han ihop som en boll eller sträcker han ut sig när han sover?

Köp hundsäng som passar just er hunds behov

Om ni har en äldre hund kan ni behöva titta på terapeutiska madrasser och hundbäddar som har stödjande sidor. Sidorna bör inte vara för höga eftersom en äldre hund inte vill eller kanske inte kan anstränga sig. Vadderade madrasser kommer att bli mycket uppskattas av er hund om han lider av ledproblem eller artrit. Det finns många sorter av tjocka, vadderade madrassängar som är utformade för att ge jämn viktfördelning, vissa till och med komma med nackstöd.