Loading...

Kattluckor

Att ha en kattlucka hemma till er katt har många fördelar. Den gör så att katten själv kan bestämma när den ska vara ute eller inne oavsett om ni är hemma och kan öppna dörren eller inte. Det är en stor fördel eftersom att de flesta utekatter själva vill kunna bestämma hur de ska spendera sin tid inne eller ute. Eftersom att katten är ett egensinnigt djur med en stor personlighet så är det bra om den kan rå över sin egen tid utomhus oberoende om ni är hemma eller inte. Kattluckan gör detta möjligt och är därför till stor hjälp för både er och er katt.

Kattluckor med olika funktioner

En kattlucka är i princip en ram med en lucka som man installerar i sin vanliga ytterdörr eller om man har en köksdörr eller bakdörr där katten kan gå ut eller in. Kattluckan kan antingen öppnas både inifrån och utifrån. Men man kan också själv välja om det bara ska gå från ena vägen. Säg exempelvis att man åkt hemifrån när katten är utomhus och man vill att den ska kunna komma in men inte gå ut igen, ja då kan man göra så att kattluckan enbart kan öppnas av katten utifrån så att han eller hon kommer in men inte ut igen.

Samma sak gäller från andra hållet. Ett annat problem som finns med kattluckor är att vilken katt som helst kan ta sig in i ditt hem genom luckan. Men på detta problem finns det en lösning. Man kan sätta på katten ett halsband med en speciell magnet på en berlock som är kopplad till er kattlucka. Den gör att det enbart är er katt som kan komma in genom luckan. Man kan också låsa kattluckan dagtid eller nattetid om man så önskar.