Loading...

Klösbrädor

En katt är ett riktigt härligt djur som har mycket vilja, intelligens och personlighet, därför är det också självklart viktigt att man uppfyller alla grundläggande behov som katten har i hemmet och ser till att den mår bra och får leva som den behöver och vill för att den ska trivas och må bra hemma hos er. Då är en klösbräda något som man alltid ska se till att ha hemma för att er katt inte ska gå lös på andra saker som man då kan bli arg eller ledsen för, trots att katten bara beter sig naturligt.

En klösbräda uppfyller många behov hos katten, från att den är en liten kattunge till att den blir gammal och grå behöver den därför alltid ha en bräda att klösa sina klor på. Detta gör den för att sträcka ut sig, vårda sina klor, leka och kanske ta ut energi, man vet inte allt om katten och hur den tänker men en klösbräda är något som alltid ska finnas hemma. Om man inte har det kan katten lätt göra det på en möbel, tyger eller tapet istället och det är inte alls kul. Viktigt är att tänka på att inte sätta klösbrädan på eller för nära något som katten kan sätta klorna i eftersom att det då lätt kan bli att den går över dit istället eller använder ett mycket större område.

Klösbräda i bra material

En klösbräda ska vara i ett material som efterliknar naturen lite eftersom att katten är van vid att klösa i träd och andra saker som finns där ute. Därför är det bra att investera i en kvalitativ klösbräda i bra naturtroget material.